“Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler” fotoğraf sergisi açıldı
“Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler” fotoğraf sergisi açıldı

“Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler” fotoğraf sergisi açıldı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Rotary Kulüpleri’nin “barış ve anlaşmazlıkların çözümü” hizmet çalışmaları kapsamında “Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler” konulu fotoğraf sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı. Eski Karşıyaka Belediye Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu merhum Ahmet Kemal Baysak anısına düzenlenlenen sergide, fotoğraf sanatçıları Ayşegül Çetinkalp ve Aylin Telef’in katıldıkları Marş Mira yürüyüşü ve yürüyüş sonunda Potocari Anıt Mezarlığı’daki defin töreni sırasında çektikleri fotoğraflar yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açtığı “Marş Mira – Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler” fotoğraf sergisine Evrim Ateşler de piyanosuyla destek verdi. Serginin açılışına merhum Ahmet Kemal Baysak’ın eşi Pervin Baysak, oğlu, İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclisi Üyesi Atilla Baysak, eski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Dünya Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Şehoviç, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu önceki dönem başkanları Cemal Şenel ve Ömer Eren, Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ertuğrul Özer, Halilbeyli Bosna Hersek Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Celep, 2440. Bölge Rotary Kulüpleri’nin yönetici ve üyeleri katıldı.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki sergi 24 Nisan 2022 Pazar gününe kadar açık kalacak. Sergi hafta içi ve Cumartesi günleri 09.30 – 17.30, Pazar günleri 12.00 – 17.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Marş Mira

Marş Mira, 1995 Srebrenica soykırımı kurbanlarının anısına Bosna-Hersek’te her yıl düzenlenen bir barış yürüyüşüdür. Yürüyüş her yıl binlerce Boşnak ve yabancı katılımcıyı bir araya getiriyor. İlki 2005 yılında, soykırımın onuncu yıldönümünde yapılan yürüyüş üç gün sürüyor ve katılımcıların Srebrenica Soykırımı Anıt-Mezarlığı’nın bulunduğu Potocari’ye ulaşmalarıyla sona eriyor. Katılımcılar, yıl boyunca toplu mezarlardan çıkarılıp kimlikleri belirlenebilmiş kurbanlar için gerçekleşen toplu cenaze töreninden bir gün önce anıt mezarlığa gelerek yürüyüşü tamamlıyor. Her yıl Srebrenica soykırımının kurbanı olmuş yeni cesetlere ulaşılıyor.