Yerel yönetimlere Boşnak adaylar
Yerel yönetimlere Boşnak adaylar

Yerel yönetimlere Boşnak adaylar

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, 30 Mart 2014’te yapılacak mahalli idareler seçimlerine katılacak siyasi partilerin aday listelerini seçim kurullarına bildirme süresi sona erdi. Belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlıklar için aday olanlar arasında Türkiye’de yaşayan Boşnaklar da yer aldı.

İzmir’de Murat Taşer, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç seçimlere CHP’nin Çeşme Belediye Başkan Adayı olarak girecek. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin aynı görev için CHP’den yeniden aday gösterildi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan bu seçime Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı olarak girecek.

İstanbul’da Bahri Sipahi CHP’den Bayrampaşa Belediye Başkan adayı. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Öztürk de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) Küçükçekmece’de belediye meclis üyeliğine aday. Körfez Bölgesi’nde Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova bu görev için CHP’den yeniden aday gösterildi. Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin Ayvalık’ta DSP’den, Melih Bağcı da Gömeç’te CHP’den belediye başkanlıklarına aday.

Ezgi Daryürek, İşçi Partisi’nden Manisa’nın merkez Şehzadeler Belediye Başkanlığı’na aday oldu. Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Dr. Cengiz Ulman da CHP’nin belediye başkan adayı.

İzmir’de iki Boşnak sanayici, Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyeleri listesinde yer buldu. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Önceki Dönem Başkanı sanayici Cemal Şenel, CHP’den Bornova Belediye Meclis Üyeliği’ne aday gösterildi. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın oğlu sanayici Atilla Baysak da yine CHP’den Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliği’ne aday gösterilenler arasında yer aldı. Duayen sanayici Ahmet Kemal Baysak da 1994 – 1999 yıllarında Doğru Yol Partisi’nden seçilerek Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Öte yandan, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Üyesi Yeliz Ağaoğlu da İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi’nde muhtar adayı oldu. Ağaoğlu, Boşnak ve Balkan göçmeni nüfusun yoğun olarak yaşadığı mahallede hizmet vermeye talip olduğunu açıkladı.