Gorazde heyeti Gaziemir Kaymakamlığı’nı ziyaret etti
Gorazde heyeti Gaziemir Kaymakamlığı’nı ziyaret etti

Gorazde heyeti Gaziemir Kaymakamlığı’nı ziyaret etti

Gorazde Belediye Başkan Yardımcısı Şemso Ferhatoviç’in başkanlığındaki Gorajde heyetinde Gorazde Belediye Meclis Üyeleri Hilmo Popovic, Sevko Bukalo, Amel Begovic’ten oluşan heyet, Gaziemir Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’e geldi. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Gaziemir’in Bosna Hersek’teki kardeş şehri Gorazde’den gelen heyeti Adnan Menderes Havalimanı’nda karşıladı. Baysak, Gorazde heyetiyle birlikte Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ’u ziyaret etti.

Gaziemir Kayamakam Tuğ, daha önce Bosna Hersek’i ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini söyledi. Tuğ, ailesiyle birlikte en kısa sürede Bosna Hersek’i yeniden ziyaret etmek istediğini dile getirdi. Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, heyete kaymakamlığın hediyelerini verdi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Tuğ’a ziyaretimizin anısına federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla basımı ve yayımını üstlendiği, Bosna Hersekli gazeteci-yazar Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” kitabını, Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti.
22 Nisan 2014