Prijedor heyeti̇ni̇n Mani̇sa Vali̇li̇ği̇’ni̇ ziyareti
Prijedor heyeti̇ni̇n Mani̇sa Vali̇li̇ği̇’ni̇ ziyareti

Prijedor heyeti̇ni̇n Mani̇sa Vali̇li̇ği̇’ni̇ ziyareti

Prijedor İl Tarım ve Ekonomi Müdürü Zinajda Hosic, Prijedor Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Dalibor Grabez, Prijedor Belediye meclis üyeleri Muharem Murselovic, Ranka Stanar, Dalibor Pavlovic’ten oluşan Prijedor heyeti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’e geldi. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Manisa’nın Bosna Hersek’teki kardeş şehri Prijedor’dan gelen heyeti Adnan Menderes Havalimanı’nda karşıladı.
Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Manisa’daki 474. Mesir Festivali için gelen heyettle birlikte Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret etti. Vali Abdurrahman Savaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen Prijedor heyetini Manisa’da görmekten ve Valiliği ziyaretinden memnunluk duyduğunu söyledi. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, heyete valiliğin hadiyelerini verdi.

Baysak, Savaş’a ziyaretin anısına federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla basımı ve yayımını üstlendiği, Bosna Hersekli gazeteci-yazar Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” kitabını, Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti.
24 Nisan 2014