Gorazde ve Prijedor heyetlerinin başkonsolosluk ziyareti
Gorazde ve Prijedor heyetlerinin başkonsolosluk ziyareti

Gorazde ve Prijedor heyetlerinin başkonsolosluk ziyareti

Gaziemir Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen Gorazde heyeti ile Manisa’daki 474. Mesir Festivali için gelen Prijedor heyeti Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti. Gorazde heyeti Gorazde Belediye Meclis Üyeleri Hilmo Popovic, Sevko Bukalo, Amel Begovic’ten oluştu. Prijedor heyetinde Prijedor İl Tarım ve Ekonomi Müdürü Zinajda Hosic, Prijedor Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Dalibor Grabez, Prijedor Belediye meclis üyeleri Muharem Murselovic, Ranka Stanar, Dalibor Pavlovic yer aldı.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, konuk heyetlere başkonsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Baysak, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) etkinliklerine ilişkin bilgiler aktardı. Ziyarette Düya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Hasan Sehovic, Federasyonumuzun Önceki Dönem Başkanı Cemal Şenel, federasyon danışma kurulu üyesi Hüseyin Erciyas ile İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi eşi gazeteci Saadet Erciyas da bulundu.
Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Gorazde ve Prijedor’dan gelen konuklarına ziyaretlerinin anısına federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla basımı ve yayımını üstlendiği, Bosna Hersekli gazeteci-yazar Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” kitabını, Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti.
26 Nisan 2014