Celal Bayar Üni̇versi̇tesi̇’nde Kültürler Buluşması
Celal Bayar Üni̇versi̇tesi̇’nde Kültürler Buluşması

Celal Bayar Üni̇versi̇tesi̇’nde Kültürler Buluşması

Celal Bayar Üniversitesi Genç Liderler Kulübü, “Barış İçin Kültürlerin Kaynaşması” sloganıyla “14. Uluslararası Kültür Festivali” (International Culture Fest’14) düzenledi. Festivalin mimarı, CBÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay’ın koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlik, 05 – 06 Mayıs 2014 tarihlerinde büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, festivalin açılış töreninde CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve CBÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay, diğer akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Festival, Baysak’ın Bosna Hersek’in tanıtımına ilişkin sunumuyla başladı.

Ahmet Kemal Baysak, , etkinlikte fahri başkonsolosluğun, federasyonumuzun ve Dünya Basna Hersek Göçmenleri Birliği’nin çalışmaları hakkında bilgi sundu. Baysak, öğrencilerin “Fahri konsolosluk ne demektir? Nasıl çalışıyor?” gibi sorularına cevaplar verdi.
Üniversitesinin uluslararası öğrenciler, festival boyunca katılımcılara ülkelerine ait yemekleri sundu. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu da Boşnak böreği ve baklava ikram etti.
CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’a üniversitenin tanıtım kitapçığı ile bir çini tabak armağan etti. Baysak da Prof. Dr. Pakdemirli’ye federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla basımı ve yayımını üstlendiği, Bosna Hersekli gazeteci-yazar Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” kitabını, Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti.