Balkanlı sanatçılar konsolosluğumuzu ziyaret etti
Balkanlı sanatçılar konsolosluğumuzu ziyaret etti

Balkanlı sanatçılar konsolosluğumuzu ziyaret etti

Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan Sancak’tan atölye çalışması için Alaçatı’ya gelen Balkanlı sanatçılar Muhamed Bayramovic, Dževdet Nikočević, Mirko Antonije Malešić, Mirza Mameledzija, Izudin Porović ve Redžep Prović, etkinliğe öncülük eden Hayro Kolaşinli ile birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, konuklarına konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Baysak, Türkiye ile Bosna Hersek’in yanı sıra tüm Balkan ülkeleri ve Türk dünyası arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesini arzuladığını ve bu yönde çaba harcadığını belirtti.

Konsolosluğun sanat galerisini gezen ve Baysak’ın özel koleksiyonunda yer alan eserleri inceleyen konuk ressamlar, sanatın ve sanatçının yanında yer almasıdan, desteklemesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bosna Hersekli öğrenci Lejla Brackovic’in eşliğinde konuk sanatçı grubundan ressam Izudin Porović, Ahmet Kemal Baysak’a bir yağlıboya tablosunu armağan etti.

Baysak, konuk ressamlara ziyaretleri anısına çeşitli armağanların yanı sıra konsolosluğun ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Ahmet Kemal Baysak, “BalkanArt Alaçatı 2013” etkinliğine öncülük eden Hayro Kolaşinli ve konuk sanatçıları eşi Pervin Baysak ile birlikte Bostanlı’daki bir restoranda akşam yemeğinde ağırladı.
09 Nisan 2013