Boşnak öğrencilere kucak açan Fatih Koleji’ni ziyaret
Boşnak öğrencilere kucak açan Fatih Koleji’ni ziyaret

Boşnak öğrencilere kucak açan Fatih Koleji’ni ziyaret

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata’yı ziyaret etti. Baysak, Vakfın, İzmir Özel Fatih Koleji ve İzmir Üniversitesi’nin kurucusu, İzmir eğitim dünyasının duayeni merhum Necdet Doğanata’nın vefatından büyük üzüntü duyduğumuzu belirtti, onu Bosna Hersek’teki savaş ve soykırım sırasında Boşnak öğrencilere kucak açması nedeniyle minnet ve şükranla anıldığını dile getirdi.

Ahmet Kemal Baysak, Ali Rıza Doğanata’ya 2013 – 2014 Öğretim Yılı’nda İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Bosna Hersek’ten üçü kız, ikisi erkek olmak üzere beş öğrenciye yatılı ve tam burslu öğrenim imkanı sağlayacak olmalarından ötürü teşekkürlerimi iletti.
Ülkemizdeki ilköğretim, ortaöğretim ve yüksek öğretimdeki sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunan Baysak ile Doğanata, yeterli düzeyde yabancı dil eğitiminin verilemediğini değerlendirdi.

Ahmet Kemal Baysak ile Ali Rıza Doğanata, Batı dünyasında liseyi bitiren bir öğrencinin ana dili dışında iki yabancı dili de öğrendiğini, ancak ülkemizde de yabancı dil bilgisinin o düzeyde olduğu takdirde her alanda daha başarılı olunacağını dile getirdi.
19 Nisan 2013