Güneş: Boşnaklar “Osmanlı’nın yetim çocukları”
Güneş: Boşnaklar “Osmanlı’nın yetim çocukları”

Güneş: Boşnaklar “Osmanlı’nın yetim çocukları”

Bosna dramı Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) tarafından Sakarya’da düzenlenen etkinliklerle anlatıldı. TBHKDF Başkanı Muzaffer Güneş, Boşnaklar’ın “Osmanlı’nın yetim çocukları” olduğunu söyledi.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nca düzenlenen “Bosna Hersek’in Dünü Bugünü ve Yarını” konulu konferans Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucusu – Onursal Başkanı ve Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Şaban Dişli, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, AKP eski milletvekili Süleyman Gündüz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata ve İl Başkanı Orhan Ünver, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Gorazde Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle başlayan etkinlik, Bosnalı sanatçıların seslendirdiği şarkılarla devam etti. Bosna Savaşı’nı konu edinen görsel sunum ilgiyle izlendi. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, 2003 yılında kurulan federasyonun çalışmalarına ilikin bilgi verdi.

Federasyonun Türkiye’nin dört bir yanındaki dernekleri bir araya getirdiğini belirten Güneş, “Federasyonumuzun amacı, Türkiye’de yaşayan Bosnalı kardeşlerimizin yanında olmanın dışında, soydaşlarımız ve Türkiye ile arasındaki karşılıklı işbirliğini sağlamaktır” dedi. Boşnaklar’ın “Osmanlı’nın yetim çocukları” olduğunu söyleyen Muzaffer Güneş, “Vatanın savunması için en başta savaşan bir toplumuz. Boşnaklar tek vatan, tel bayrak ilkesini her zaman benimsemişlerdir” diye konuştu.

Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Avrupalılar’ın bölgede Türk istemediğine dikkat çekerek her savaş onlar için bir sebep olduğunu kaydetti. Etkinlikte Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sofuoğlu “Bosna-Hersek’in dünü, bugünü ve yarını” konulu bir konferans verdi. Doç. Dr. Sofuoğlu, Bosna-Hersek’te yaşanan ve Avrupalılar’ın sadece seyretmekle yetindiği Sırp vahşetini bir kez daha anlattı.

(Kaynak: Sakarya Gazetesi)