Çiğli’ye Karadağ’dan kardeş kent geliyor
Çiğli’ye Karadağ’dan kardeş kent geliyor

Çiğli’ye Karadağ’dan kardeş kent geliyor

Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı Kemal Baysak Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı ziyaret etti. Kültürlerarası diyalogların geliştirilmesi ve iletişimin güçlendirilmesi için çalıştıklarını belirten Kemal Baysak, Karadağ’ın Berane kenti ile Çiğli’nin kardeş kent olmasını istediklerini söyledi.

Karadağ’ın kuzeydoğusunda yer alan ve tarihi öneme sahip olan Berane’nin Çiğli ile iyi ilişkiler geliştirilmesinin önemini vurgulayan Kemal Baysak, “Çiğli’nin yapı itibariyle Berane kenti ile kardeş kent olması için uygun olduğunu düşünüyoruz. Çiğli’nin Berane kenti ile kardeş şehir olması bizleri sevindirir. Biz Balkan coğrafyasında bulunan şehirlerle bağımızı güçlendirmek istiyoruz” dedi. Kardeş kent projelerine sıcak baktıklarını belirten Başkan Metin Solak da Çiğli’nin çok sayıda kardeş kenti olduğuna dikkat çekti. Kardeş kentlerle ilişkilerin de sürdüğünü belirten Başkan Solak, “Belediyemizin Bulgaristan, İtalya, Almanya ve Türkiye’den kardeş şehirleri bulunuyor. Karadağ’dan da kardeş şehrimiz olursa seviniriz. Çalışmaları hemen başlatacağız. Farklı kültürleri yakından tanımak istiyoruz. Bunun gelişmesi için de gereken çabayı veriyoruz” diye konuştu.

Ahmet Kemal Baysak, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’a ziyareti anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, Solak’a “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.