Pita gecesi yerine Somali’ye yardım
Pita gecesi yerine Somali’ye yardım

Pita gecesi yerine Somali’ye yardım

Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Halilbeyli Köyü Muhtarlığı ile düzenleyecekleri geleneksel pita gecesini iptal etti. Etkinlik için harcanacak para, vatandaşların katkılarıyla birlikte 11 bin lirayı buldu, açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali’ye yardım kampanyasına bağışlandı.

Somali’de açlık ve kuraklık nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Baysak, “Somali’de büyük bir felaket, insanlık dramı yaşanıyor. Biz de buna kayıtsız kalamazdık” diye konuştu “Biz pitayı her zaman yeriz, ama Somalili çocukların bu imkanı yok” diyen Baysak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Derneğimizin kuruluşunun dokuzuncu yıldönümünü 3 Eylül günü, Halilbeyli Köyü Muhtarlığı ile düzenleyeceğimiz geleneksel pita gecesi ile birlikte kutlayacaktık. Ancak, her gün onlarca çocuğun hayatını kaybettiği Somali’deki dramı görmezlik gelemezdik. Orada insanlar açlıktan, susuzluktan hayatını kaybederken pita gecesini yapmak anlamsız geldi. İçimiz elvermedi, o nedenle iptal ettiik.”

Muharrem Baysak, pita gecesi için harcanması öngörülen parayı üzerine bir o kadar daha ekleyip Somali’ye yardım kampanyasına katkıda bulunmaya karar verdiklerini anlattı. Baysak, toplam 11 bin lirayı Halilbeyli Köyü Muhtarı Sabit Şahin, Muhtar Yardımcısı Ramiz Atak, köy sakinlerinden Necmi Çetin, Mustafa Celep ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Semizler ile birlikte İlçe Müftüsü Ahmet Vefa Özdemir’e teslim etti.

Müftü Özdemir, bir dilim ekmek, bir yudum su bulamayan insanlarin açlıktan, susuzluktan öldüğü Somali’ye yapılan bu yardımın çok önemli olduğunu söyledi. Turgutlu Müftüsü Ahmet Vefa Özdemir, Baysak’a ve arkadaşlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.