Türkiye’deki Boşnaklar buluşuyor
Türkiye’deki Boşnaklar buluşuyor

Türkiye’deki Boşnaklar buluşuyor

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) 4. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da yapılacak. Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği’nin ev sahipliği yapacağı genel kurul, Küçükçekmece Nikah Sarayı Zambak Salonu’nda, 30 Ocak 2011 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak.

TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şenel, Türkiye’nin dört bir yanındaki derneklerin delegelerinin katılacağı kongrenin bir bayram havası içinde geçeceğine inandığını söyledi. Şenel, “Federasyonumuza üye olmayan derneklerimizin de önümüzdeki dönemde federasyonumuza katılmalarını bekliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin katılımlarla daha da güçleneceğine inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şenel, federasyonunun 4. olağan genel kuruluna Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Sırbistan’dan diplomatik ve konsüler misyonla fahri konsolosların katılmasının beklendiğini duyurdu. Şenel, genel kurula federasyonun da üyesi olduğu Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH – Svjetski Savez Dijaspore Bosne i Hercegovine) Başkan Vekili Hasan Şehoviç’in de katılacağını söyledi. Cemal Şenel, “Derneklerimize üye olsun olmasın, Boşnak soydaşlarımızı ve Bosna Hersek’i seven vatandaşlarımızı kongremize katılmaya davet ediyorum” dedi.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’na üye dernekler şunlar:

Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği, Adapazarı Bosna Hersekliler Kültür Yardımlaşma Derneği, Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği, Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği, Eskişehir Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Fevziye Köyü Kültür Yardımlaşma Derneği, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği, Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği, Serdivan Bosna Hersek Kültür ve Yaşatma Derneği, Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği, Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği.